Közélet

Nyakó nem hagyja annyiban a kopaszbotrányt, panaszt tett

A rendőrség egy héttel ezelőtt megszüntette a nyomozást a Nemzeti Választási Iroda épületében február 23-án történtek miatt. Mint ismert, egy csoport kigyúrt, kopasz férfi jelent meg az előtérben, és megakadályozták, hogy Nyakó István, az MSZP politikusa elsőként nyújtsa be népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárvatartás ügyében. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, hiszen Nyakó végül – igaz, másodikként – benyújtotta a kezdeményezést.

Nyakó viszont panaszt tett a döntés ellen – közölte az MSZP. A politikus szerint ugyanis a kopaszok akciója igenis törvénysértő volt, hiszen az, hogy végül másodikként leadhatta a papírját, nem menti az őt akadályozó verőembereket, akiket mégiscsak felelősségre kéne vonni. Nyakó szerint a rendőrség nem csinálhat úgy, mintha nem tudná, milyen jelentősége van a népszavazási kezdeményezések leadási sorrendjének.

A közlemény szerint egyébként a szocialisták úgy látják, a Nemzeti Választási Iroda előtt történtek “a 2018-as országgyűlési választások főpróbáját” jelentették, hiszen “a fideszes verőemberek fenyegetéssel és testi erővel megakadályozták a választói jogok gyakorlását”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik