Közélet

Orbán referendumcunamit akar

Egyáltalán nem igaz, hogy számára tök mindegy a részvételi arány.

A Figyelő szerint a Fidesznek az október 2-ai népszavazáson kizárólag az jelentene győzelmet, ha minimum 4 millió ember elmenne voksolni és többségbe kerülnének a nemek. A hetilapnak ezt mondták a kormánypárt kommunikációjára rálátó, névtelen forrásai. Szerintük azért is ömlik médiájukból a migránsozás, mert ez most

vérre megy!

Ami eddig volt az semmi. A kampány szeptember elsejétől még magasabb fokozatba kapcsol, abba a helyi médiát is bevonják.

Minden miniszter és államtitkár országjáró körútra indul, a saját területének szakmai kérdései mellett markánsan kell beszélnie a kvótanépszavazás tétjéről, arról, hogy Magyarország jövője a tét! Elvárás a markáns mozgósítás, nem elég a lanyha érvelés, mindenkinek oda kell tennie magát.

A Fidesz kampánygépezetéhez közel álló egyik informátor úgy fogalmazott, hogy senki nem lehet langyos, mindenkinek teljes meggyőződéssel kell kiállnia a kormány álláspontja mellett, mert Orbán és tanácsadó csapata egyértelműen harcnak fogja fel a népszavazás ügyét.

A Figyelő úgy tudja, a kormányfő arra számít, hogy a magyar nemek meggyőző győzelme után referendumcunami indulhat Európában.

A magyarok példáján felbuzdulva más országok is népszavazáson utasítják majd el a menekültek kvóta szerinti elosztását. Bár az EU-t jogilag semmire sem kötelezi egy népszavazás, Kövér László is arra utalt a Heti Válaszban, hogy Brüsszel politikai értelemben nem hagyhatja figyelmen kívül egy tagállam szavazóinak véleményét, a magyar példa pedig bátorítást adhat olyan országoknak, amelyek migrációügyben most “a magyar külpolitika farvizén eveznek”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik