Közélet

Mi jobb, ha Gyurcsány hallgat vagy, ha Orbán?

orbán gyurcsány (orbán gyurcsány)
orbán gyurcsány (orbán gyurcsány)
Tessék választani!

Az úgy kezdődött, hogy a Népszabadság azt írta, hiábavaló volt lobbizás, az Egyesült Államok nem tart konferenciát az ’56-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján, mert véletlenül sem szeretnének teret adni Orbán Viktornak. Aztán kiderült, lesz megemlékezés, a kormányfő meg állítólag nem is akart menni, de a Demokratikus Koalíció, közölte, Orbán menjen inkább Moszkvába, ott a helye.

Tíz évvel ezelőtt az Egyesült Államok “Magyarország modellként szolgál a világ számára” címmel szervezett konferenciát az ’56-os forradalom 50. évfordulójára. A Capitoliumban megtartott konferencián George W. Bush amerikai elnök is jelen volt, aki aztán júliusi budapesti látogatásán azt mondta, hogy

Magyarország Európa szívében a szabadság diadalát képviseli a zsarnokság felett.  Amerikában büszkén tekintik Magyarországot barátnak.

Niedermüller Péter alelnök úgy vélte, hogy nyugati szövetségeseink az 56-os hősök szellemi örököseiként tekintettek a Gyurcsány-kormányra – ellentétben Orbánnal, ezért, ha Orbán Viktor nemzetközi eseményen szeretne az ’56-os hősökre emlékezni, akkor Moszkvában a helye.

A DK szerint az üzenet egyértelmű: Amerikában nem látják szívesen Putyin európai hídfőállását, mert semmi keresnivalója a szabadságért vívott magyar forradalom megemlékezői között. A DK szerint az oroszbarát jobboldal történelmi szégyene, hogy az ’56-os forradalomra külföldön szinte már csak Moszkvában tudnának megemlékezni.

Gyurcsány Ferenc jobb, ha hallgat 1956-ról

Így reagált a Fidesz-frakció, emlékeztetve rá, hogy a DK elnök kormányzása alatt az 1956-os forradalom 50. évfordulóján

rendőrterrort, gumilövedékeket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát vetett be a békés tömeg ellen, és aki olyan házba házasodott be, ahol “fasiszta csőcseléknek” tartják a forradalomban résztvevőket.

Bár a DK közleményét, nem Gyurcsány jegyezte, a Fidesz, neki üzente, jobban teszi, ha mélyen hallgat 1956-ról, ahogy Putyinról is, akit személyes barátjaként emlegetett.

Az 1956-os forradalomra emlékezni senkinek sem kötelező, hanem erkölcsi kérdés mindazoknak, akik számára értéket jelent az, hogy a kommunista terror idején Közép-Európában egy nemzet a szabadságért küzdött és ezrek áldozták életüket.

Ezt írta a Fidesz. Meg azt is szóvá tette, hogy egy másik DK-alelnök mesés üzletének nevezte a kormánypárti Magyar Idők, hogy Varju László a Horn-kormány idején 24 millió forintért megvett egy ingatlant, amit most 120 millió forintért árul.

Az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel

A Fidesz így értékelte, hogy Varju László, a szocialista kormány idején állami segítséggel vásárolt luxusingatlanát többszörös áron akarja eladni.

Varju még az MSZP politikusaként jutott állami segítséggel egy luxusingatlanhoz, amelyet most a vételár ötszöröséért árul, vagyis közel 100 milliót kaszálhat az ügyleten, miközben a panziót több cégével együtt éveken keresztül el is titkolta az emberek elől és azt a látszatot keltette vagyonnyilatkozataiban, hogy neki szinte semmije sincs.

A kormánypárt szerint nem az első eset, hogy kiderül, baloldali politikusok a balliberális kormányok idején nyélbe ütött üzletek révén gazdagodnak még ma is.

Gyurcsány Ferenc a közelmúltban 1 milliárdot kaszált egy olyan cég eladásán, amelyet az MSZP-SZDSZ kormány idején szerzett meg és a politikai kapcsolatai révén hizlalt fel. Az MSZP volt miniszterelnökénél Alstom-kenőpénzeket találtak, és kérdés, a kenőpénz többi része mely baloldali politikusoknál van.

Az MSZP alelnöke, pénztárnoka, bankára is lebukott azzal, hogy külföldön rejteget százmilliókat, Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes pedig több száz millió forintot rejtett el külföldi bankszámlákon – írták.

Visszautasították a Habony-művek lejáratási kísérletét

A DK szerint Varju László 20 éve, tisztességes körülmények között, banki hitelre vett ingatlant. A hitelt maradéktalanul visszafizette, és ma – a vásárlástól számítva több, mint 20 évvel később – az ingatlant értékesítésre kínálja, értelemszerűen annak piaci árával megegyező összegért.

A Rogán és Habony irányítása alatt álló fideszes pártlap úgy gondolta, hogy ez elegendő lesz egy újabb karaktergyilkossághoz; egy sikeres, átlátható, húsz éves ingatlanbefektetéssel akarva lejáratni a DK politikusát, Varju Lászlót.

A DK visszautasította “a fideszes pártsajtó aljas lejáratási kísérletét”. Mint írták, a Fidesz mára milliárdossá vált politikusai azt hiszik, hogy a médiájukban indított hazugságkampányokkal és ellenzéki politikusok lejáratásával elkerülhetik, hogy egyszer el kelljen számolniuk “az elmúlt 6 év gaztetteivel”. A DK szerint ebben határozottan tévednek. Közben a közösségi médiában, vélhetően válaszul a Magyar Idők cikkére, újra elkezdték osztani az Átlátszó április cikkét, amely szerint Orbán Viktor több mint százszoros haszonnal adta el lakását 2002-ben.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik