Közélet

Gyenge volt fizikából, kiakadt a szivárvány színei miatt a jobbikos képviselő

Sarkadi Attilának és az őt riasztó szülőknek véletlenül sem az ismert optikai jelenség jutott eszébe a helyi iskola kerítésének színeit látva, hanem természetesen a melegek. Elszabadult indulatok, és mindenkinek elégtelen fizikából!

Az Index szúrta ki, hogy mekkora palávert csapott egy iskola kerítésének lefestése miatt Sarkadi Attila, a Jobbik pomázi önkormányzati képviselője. Történt ugyanis, hogy valakik (erről még lesz szó) le merészelték festeni a helyi általános iskola kerítését, méghozzá szivárványszínűre! Márpedig a szivárványról a képviselőnek véletlenül sem a látványos, zivatarok után gyakori optikai jelenség jut eszébe, hanem természetesen a melegfelvonulás, vagyis a buzik.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a szivárvány színnek jelentése van. Annak is az lenne, ha mondjuk árpádsávosra festették volna a kerítést

– írta Sarkadi, aki szerint a jó ízlés nevében egyszínűre kellene festeni a kerítést, ebben az esetben még a festék árába is beszállna, sőt, személyesen is segítene.

A képviselő a polgármesternek is írt az ügyben, és helyi lakosokra hivatkozva azt írja, a festést állítólag 3-4 tanár, szülők és „az Utolsó Napok Szentjeinek Krisztusi Egyháza nevű szekta követői” végezték. Utóbbival vélhetően az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházára, vagyis az amerikai mormonokra gondolhatott, akik egyébként sok más egyházhoz hasonlóan bűnnek tartják a homoszexualitást.

Sarkadi Facebook-oldalán jókora paláver lett a dologból, egyes kommentelők odáig mentek, hogy „szilánkosra törni a kezeiket” azoknak, akik a festést végezték. Csak pár ember őrizte meg a józan eszét, egyikük például azt írta: „Akkor fizikából kiosztok mindenkinek egy elégtelent”, majd elmagyarázta a fénytörés jelenségét. A képviselő erre úgy reagált: sosem volt jó fizikából, de ez akkor is a Pride színeire hajaz, mert ugyanabban a sorrendben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik