Közélet
benzin(960x640).jpg (Array)

Százmilliókért kocsikáznak az állami vezetők

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 08. 15. 07:17

Hét hónap alatt több mint 761 millióba ment el üzemanyag- és szervizköltségére.

Ez derül ki a válaszokból, amelyeket Mesterházy Attila kapott írásbeli kérdéseire. Az adatok alapján a Világgazdaság érthetőnek nevezi, hogy a költségek csaknem felét a Belügyminisztérium mutatta ki, hiszen a tárca szervezeteinél a vezetők csaknem 600 autót használnak.

A második helyen, mintegy 135 millió forinttal a Földművelésügyi Minisztérium áll, a tárca szintén több száz járműről számolt be. Az egyik nemzeti park igazgatója a Suzukijával 1,2 millió forintot autózott el hét hónap alatt. Ehhez jött még egy 330 ezer forintos szervizköltség is.

Az NFM alá tartozó, az uniós energiahatékonysági projekteket felügyelő cég vezetője havonta több mint 300 ezerért tankolt Volkswagen kisbuszába, amely több mint 60 ezer kilométert futott. A szintén a fejlesztési tárcához tartozó dunai hajóscég vezetőjének bérelt Audival 848 ezer forintnyi üzemanyagot autóztak el, ám a kocsi szervizelése több mint egymillió forint volt.

Az MNV Zrt. 53 vezetői autójába 18 millió forint üzemanyagot töltöttek, de a szervizelésre itt költöttek a legtöbbet, hét hónap alatt több mint 30 millió forintot, pedig volt bajuk az állami autókkal a Miniszterelnökség alá tartozó kormányhivatalok vezetőinek is, akik közül volt olyan, aki csaknem egymillió forintot hagyott ott a szerelőknél.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.