Közélet

Mengyi „Voldemort” Roland ügyvédje ragaszkodik a fideszes politikus ártatlanságához

Futó Barnabás szerint az sem bizonyít semmit, hogy a képviselő is szerepel a lehallgatási jegyzőkönyvekben.

Rendőrségi dokumentumokra, lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva számolt be a 168 óra arról, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő „segített” szociális szövetkezeteknek uniós pénzre pályázni, azzal a feltétellel, hogy visszajuttatják a megnyert pénz 90 százalékát. Ezek ráadásul nem meglévő pályázatok voltak, hanem a Mengyit megkereső szövetkezetekre írták ki azokat.

Futó Barnabás, Mengyi Roland ügyvédje akkor azt mondta: a lehallgatási anyagokban csak utalnak ügyfelére, de ő maga nem beszél, és előfordul, hogy csalók visszaélnek befolyásos politikusok nevével.

Csakhogy ezen a héten a 168 óra újabb részletet mutatott be a lehallgatási jegyzőkönyvből, amelyen Mengyi már maga is megszólal. A beszélgetésben arról kérdezik a politikust, hogy mi van a pályázattal, aminek a kiírását 21-ére ígérték, de már 22-e van.

Futó erre azt mondta a Magyar Időknek, hogy egyetlen négymondatos részben szerepel az ügyfele. Kitart amellett, hogy semmit nem bizonyít az, hogy Mengyire más hivatkozik. Elmondta azt is, hogy szerinte a nyomozó hatóság sem vette komolyan, amit a gyanúsítottak mondanak, mert Mengyi Rolandot nem keresték meg.

Arra már sem Futó, sem a kormánypárti lap nem tér ki, hogy azért nem kereshették meg Mengyit, mert az ügyészség állásfoglalása szerint nem lehet tanúként kihallgatni olyan személyt, aki ellen terhelő bizonyítékok merülnek fel egy nyomozás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik