Közélet

Kétmilliárdból bontottak a Millenárison, de nem árulják el, mire ment a pénz

Ipari-Miniszterium(210x140).jpg (ipari minisztérium, épületbontás, )
Ipari-Miniszterium(210x140).jpg (ipari minisztérium, épületbontás, )
Az adatokat arra hivatkozva titkosították, hogy rendőrségi épületet húznak fel az ipari minisztérium helyén, de abból végül nem lesz semmi.

Kétmilliárd forintból bontották le az ipari minisztérium egykori épületét a Margit körúton, de nem lehet tudni, hogy mi került ennyibe, mert a beruházás adatait titkosították – írja a Népszabadság.

A titkosításkor arra hivatkoztak, hogy új rendőrségi objektumot építenek a lebontott épület helyére. Ez aztán lekerült a napirendről, ennek ellenére máig nem lehet nyilvános elszámolást kérni a kétmilliárd forint elköltéséről.

A parlament Kocsis Máté vezette honvédelmi bizottsága 2013 végén kivette a közbeszerzési törvény hatálya alól a Millenáris Park bővítési beruházását. A Belügyminisztérium másfél év múlva rájött, hogy a közparkban nem lehet akkora épületet emelni, amely megfelelő lenne a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet elhelyezésére. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint így 2015 márciusa óta már a közbeszerzési törvény előírásai vonatkoznak a beruházásra.

Ennek ellenére a szocialisták II. kerületi elnöke, Örsi Gergely azt állítja, hogy a park létrehozásáról szóló kérdéseit még mindig a titkosításra hivatkozva utasítják el. A Népszabadság sem tudott tételes elszámolást kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik