Közélet

A koporsóban alvó, vért ivó vámpírfiú csak azt szeretné, hogy úgy kezeljék, mint a többi embert

A huszonöt éves fiú tizenhárom éve él vámpírként, legnagyobb vágya pedig az, hogy ne tekintsék különcnek.

A fokhagymától és a napfénytől ugyan nem fél, de a vámpírok több szokását is felvett Darkness Vlad Tepes (darkness = sötétség, Vlad Tepes pedig a Drakula figuráját ihlető havasalföldi fejedelem neve) legnagyobb vágya, hogy az emberek egyszerűen csak átlagosként kezeljék.

Nem lesz könnyű dolga, hiszen a most huszonöt éves fiú állítása szerint tizenkét évesen lett vámpír, most pedig személyre szabott koporsójában alszik, festi a szemhéját, sőt, gyakran iszik disznó- vagy marhavért, ami véleménye szerint tökéletesen helyettesíti az emberét.

76777000.jpg.gallery

Ahhoz, hogy vámpír légy, el kell fogadnod, hogy a tested él, de a lelked már rég halott

– állítja a nevét is megváltoztató fiú, hozzátéve: “Rengeteg előítélet alakult ki az emberekben a vámpírokról, köszönhetően az olyan filmeknek és könyveknek, mint az Alkonyat, vagy a Drakula.”

De hogy lesz valakiből vámpír? –tehetjük fel a teljesen jogos kérdést.

Darknessnél minden egy egyszerű kutyasétáltatással kezdődött: Galwayben lévő házukhoz közel, egy erdőben sétált épp a kutyájával, mikor fura ruhás lányokba öltözött, akiről először azt hitte, hogy zombik. Megijedt, majd hazafutott, de mikor később újra találkozott velük, már a kíváncsiság győzött: befogadták őt a csapatukba, azóta pedig állítása szerint vámpírként él, zsírszegény diétát tart, valamint marha- és disznóvért iszik.

76501456.jpg.gallery

Ezt persze igyekezett titokban tartani, de két évvel ezelőtt aztán lehullt a lepel. Azóta egyre több támadás éri, ami a fura szokásai és extravagáns külseje miatt talán nem túl meglepő.

“Elmentem egyszer a kocsmába két barátommal, ahol aztán belémkötött egy férfi – megkérdezte, hogy gyerekként bántalmaztak-e, csak azért, mert így nézek ki. Iszonyúan zavarba jöttem, és elszégyelltem magam, hogy ilyen személyes kérdést tettek fel az életstílusommal kapcsolatban. Mindenkinek vannak elvei, és nem hiszem, hogy zaklatni kellene a sajátjaimért. Az embereknek el kellene fogadnia, hogy ami számukra normális, az nekünk nem, és ami nekünk normális, az nekik nem. Lehetek vámpír, de azt akarom, hogy úgy kezljenek, mint mindenki mást.”

Fotók: Lancashire Telegraph

Ajánlott videó

Olvasói sztorik