Közélet

Hiába kötbérezték többször is, megint a Milipoltól vásárolna a rendőrség

Meghívásos eljárásban vennének hőkamerát, több jelentős hazai céget meg sem kerestek.

Hiába kellett az elmúlt másfél évben kétszer is kötbért kiszabni rá, megint a Milipol nevű céget kérte fel a rendőrség ajánlattételre egy milliárdos értékű hőkamera- és éjjellátókészülék-beszerzés kapcsán – írja a Magyar Nemzet. Az eljárás nem nyílt, hanem meghívásos, és több jelentős hazai cég is van, amelytől nem kértek ajánlatot.

A Milipol Zrt. a néhai Fenyő János médiavállalkozó egykori munkatársa, Székely Herbert tulajdonában van. Rajta kívül meghívták a debreceni székhelyű Tactical Kft.-t is, amely már több korábbi beszerzésnél szorosan együttműködött a Milipollal. A harmadik meghívott társaság a lap információi szerint már nem is ad be ajánlatot, mert lefutottnak tekintik a tendert.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy a cég a 31 ezer forintos javítási óradíj ellenére hónapokig nem tudott rendbe hozni több, a déli határnál használt hőkamerát, emiatt kötbért szabtak ki a cégre. A déli folyami határőrizeti rendszer kiépítésekor, Mohácsnál sem sikerült határidőre beüzemelni az eszközöket, ekkor is kötbérrel sújtották a társaságot.

A Milipol a múlt év eleje óta egymilliárd forintnál is nagyobb értékben kapott megrendelést csak a rendőrségtől, ők szállítottak gázálarcot és ütésálló sisakot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik