Közélet
Migrants wait nearby the entrance of Hungarian transit zone near Roszke village on May 31, 2016 as Hungary bolsters anti-migrant fence on Serbia border following an increase in arrivals after the evacuation of Idomeni camp on the Greece-Macedonia frontier.  
Hungarian authorities said some people had managed to make their way up the migrant route, despite the border closure imposed in mid February by many Balkan states in a bid to halt the influx to northern Europe. / AFP PHOTO / Csaba SEGESVARI

A magyarok az átlagosnál jobban félnek a „migránsoktól”

24.hu
24.hu

2016. 08. 11. 11:59

Hazánkon kívül Törökországban, Olaszországban és Oroszországban mutatkozik erőteljes elutasítás.

Nemzetközi összehasonlításban a magyarok az átlagosnál jobban félnek a „migránsoktól” – derül ki az Ipsos Zrt. által készített tanulmányból.

A magyar lakosság körében 62 százaléknyian vannak azok, akik szerint a bevándorlás mögött gazdasági ok áll, vagy a szociális, egészségügyi és oktatási intézményrendszer szándéka. Csak hatszázaléknyian gondolják, hogy pozitív hatása van a migrációnak Magyarországra nézve.

A közvélemény-kutató cég 22 országban (Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Dél-Afrika, Dél-Korea, Franciaország, India, Japán, Kanada, Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Mexikó, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szaúd-Arábia, Törökország, Egyesült Államok és Magyarország) kérdezte meg a 65 év alatti felnőtteket a menedékkérőkkel összefüggő kérdésekről.

Nemzetközi szinten a legtöbben a közszolgáltatásokra nehezedő nyomás miatt aggódnak. Tízből hat válaszadó vélte úgy, hogy a terroristák menekültnek álcázzák magukat, és tízből négyen szeretnék teljesen lezárni a határokat. Egy vizsgált államban sem voltak többségben azok, akik szerint a bevándorlás következménye pozitív a hazájukra nézve.

A magyarok 41 százaléka válaszolta, hogy a menedékkérők jelenléte negatív hatással van a munkaerőpiacra, és 33 százalék vélte úgy, hogy a képzett bevándorlóknak esélyt kell adni az elhelyezkedésre. Nemzetközi összehasonlításban tízből hárman állítják, hogy a bevándorlók kulturális szempontból érdekesebb hellyé teszik hazájukat, Magyarországon ez az arány 13 százalék.

Magyarországon kívül Törökországban, Olaszországban és Oroszországban rajzolódik ki erőteljes ellenállás a menedékkérőkkel szemben. Nemzetközi szinten nem egyértelműen elutasító a megítélés, de kisebbségben vannak azok, akik szerint a migráció gazdagabbá teszi országukat. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.