Közélet

Elbocsátották a lelkészt, mert nem ellenezte a melegházasságot

A pozsonyi székhelyű Ágostai Hitvallású Evangélikus Püspöki Hivatal nem hosszabbította meg Jakub Pavlús lelkész szerződését, írja a Népszabadság. A Túrócszentmártonhoz (Martin) közeli kisvárosban, Turanyban levő gyülekezetben szolgált, és valószínűleg azért váltak meg tőle, mert Facebook-bejegyzéseiben nem ellenezte a melegházasságot.

Családos ember vagyok, kisgyermekem és feleségem van, de azokat az embertársaimat, akik másként gondolkodnak erről a kapcsolatról, nem tudom elítélni

– nyilatkozta a lelkész.

Nemrég behívatta őt az illetékes püspök és megkérdezte tőle egyetért- e azzal, hogy a házasság csakis a férfi és a nő egyedi köteléke. Erre ő azt válaszolta, hogy a házasság felnőtt emberek saját döntése, ami egymás iránti szereteten alapul. Több kérdést nem is tettek fel neki.

Az egyik szlovákiai lap azt írja, a kisváros evangélikus gyülekezete levélben kérte a pozsonyi püspöki hivatalt, hogy változtassa meg a döntését, mert a lelkész példás családi életet él és áldozatosan végzi el lelkészi tevékenységeit. Egyelőre nem kaptak választ.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik