Közélet

Milliárdos adósságot törleszt az MSZP

Összesen 300 millió forint körüli összeggel tartozik három beszállítójának az MSZP. Emellett másfél milliárd forintnyi hiteltartozást is nyögnek a szocialisták, amelyek kamatai miatt nem tudták eddig kifizetni a beszállítókat – írta meg keddi számában a Népszabadság. A lap szerint a párt pénzügyeire rálátó MSZP-sek derűlátóbbak, minr egy-két éve: szerintük a hiteltartozás már idén lényegesen csökkenthető, így a beszállítókat is kifizethetik részletekben 2017-ig.

A választási vereség után 432 millió forinttal csökkent a költségvetésből a szocialistáknak járó összeg. A párt már tavaly kiköltözött a jelenleji méreteihez képest már túlzóan nagy Jókai utcai székházból, az épület eladásából 800 millió forint körüli összeghez juthatnak. Az épületre 2010-ben svájci frank alapú hitelt vettek fel.

Februári hírek szerint vevő is lenne az épületre: a Geoholding és a Móra Könyvkiadó vásárolhatja meg a székházat. A tranzakció hónapok óta csúszik, de még idén nyélbe üthetik az üzletet. A helyi pártirodák eladásával kapcsolatban Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a lapnak elmondta: minden választókerületben jelen vannak saját tuajdonú irodával vagy bérleménnyel. A szocialisták az elmúlt években csak Budapesten az irodák ötödén adtak túl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik