Közélet
Budapest, 2015. november 19.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal a választójoggal nem rendelkezõ személyek nyilvántartásával kapcsolatos törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. november 19-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Törvény is lesz a betelepítési kvóta ellen

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 08. 08. 06:14

A tervek szerint a jogszabály legalább három évig lenne életben.

Ha a kvótareferendum érvényes lesz és a nemek győznek, törvény akadályozza majd meg, hogy az EU olyan személyeket erőszakoljon Magyarországra, akiket hazánk nem akar befogadni – mondta az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára. A kormány álláspontja egyértelmű, a kényszer-betelepítés sérti hazánk érdekeit. Völner Pál a Magyar Időknek azt mondta, a kabinet tagjai, a miniszterek, államtitkárok is részt vesznek majd a kampányban.

A legfontosabb teendő az lesz, hogy közérthetően elmagyarázzuk a választóknak, miért van szükség a referendumra és mi a tétje a népszavazásnak.

A kabinet kezdettől ugyanazt vallja a migráció ügyében. Az a legfontosabb, hogy a magyarok dönthessék el, kik telepedhetnek le Magyarországon.

A baloldal politikusai ehhez képest hezitálnak: legszívesebben az igen, vagyis a korlátlan kényszer-betelepítés mellett kardoskodnának, de a különféle incidensek, a terrorcselekmények és a külföldi kedvezőtlen események miatt ezt nem merik megtenni.

Völner Pál azt mondta, régen Moszkvához, most Brüsszelhez simulnának, de felismerték, hogy a külföld kritika nélküli követésére, a multinacionális cégek kiszolgálására és ezzel a nemzeti érdek háttérbe szorítására a hazai választók egyre kevésbé fogékonyak. Az utóbbi hetekben a Jobbik is kimutatta valódi szándékát, a kvótaügyet is egyszerű politikai haszonszerzésre használná fel.

Az államtitkár szerint a kormány a népszavazást nem Európa ellen, hanem Európáért kezdeményezte, semmilyen lényeges érv nem szól a kilépés mellett az unióból, Magyarország a közösség tagjaként kerülhet közelebb céljaihoz. Aki az október 2-i népszavazáson “igennel” voksol, az úgy foglal állást, hogy hazánk területére bármikor irányíthat bármilyen és bármennyi külföldit az unió. Aki viszont nemmel szavaz, az azt rögzíti: Magyarországra csak a magyar állam, a magyar hatóságok engedélyével és a hazai előírások betartása mellett jöhet be bárki.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.