Közélet

Százmilliós profitot termelt Száraz István cége

A Népszabadság cikke szerint egészen elképesztő eredményeket ért el Száraz István üzleti érdekeltsége. Mint ismeretes, sokáig Szemerey Tamást sejtették az MNB alaptíványi pénzeivel kitömött, a VS.hu-t kiadó New Wave Produktions Kft. mögött, ám nemsokára Száraz bejelentette, hogy a vállakozás az övé. Egy hasonló nevű Száraz-cég, a New Wave Média Kft. pedig az Origo tulajdonosa.

Száraz  a fő profilja szerint reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó, 2014 tavaszán alapított vállalkozása, a Frank Digital Kft.

nettó árbevételét megtizenháromszorozta, forgalma 500 millió forint fölé kúszott. 

Száraz István egy másik cégén – a DryCom Informatikai Tanácsadó Kft.-n – keresztül tulajdonosa a Frank Digitalnak, a nyereségből 20 millió forintot pedig fel is vett a tulajdonos. A Frank Digital a jegybanki alapítványoktól összességében 70 millió forint értékű megbízásban részesült. Maga az MNB is adott megbízász a cégnek: csaknem 24 millió forintot szakít a vállalkozás a jegybanki internetes-intranetes portálrendszer kialakításáért és bevezetéséért.

A jövő miatt sem kell aggódnia: Terror Házát is üzemeltető, Schmidt Mária-féle alapítvány a Frank Digitalt választotta ki a csaknem 230 millió forintért „az Y és Z generációs szemlélet formálása az ’56-os emlékévvel összefüggésben” nevet viselő tenderén. A lap emlékeztet: a vállalkozást 90 millió forinttal hitelezi jegybanki növekedésihitel-programos forrásból az az NHB Növekedési Hitel Bank, amely Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik