Közélet

Elhallgatott menekült úszónő: Puskással vont párhuzamot egy kölni lap

puskas-ferenc(1)(960x640).jpg (puskás ferenc, )
puskas-ferenc(1)(960x640).jpg (puskás ferenc, )

Az Express kölni hírportál a dpa német hírügynökségre hivatkozva számolt be ifj. Knézy Jenő közvetítése botrányáról. Mint ismeretes, a szombati 100 méteres női pillangóúszás első előfutamának televíziós közvetítésében nem hangzott el a győztes személye, aki történetesen egy szír menekült lány.

A Express cikke a “Cenzúrázta a magyar állami televízió a menekültcsapatot” címet kapta. Az írás szerint a tíztagú menekültválogatott riói szereplése világszerte jó témát ad a médiumoknak, csak éppen a magyar állami televíziónak nem. Felelevenítik, hogy bár a csatorna élőben közvetített, a nyertes Yusra Mardini neve nem hagyta el a kommentátor száját.

A cikk arról ír, hogy a jobboldali konzervatív Orbán Viktor vezette kormány a menekültekről elforduló politikát folytat és beszámolnak a kvótaellenes népszavazásról is.

Felelevenítik: mikor a Vasas  barátságos meccset játszott a Real Madriddal, a magyar híradások csak tíz spanyol játékos nevét említették. A tizenegyedik futballista, a legendás Puskás Ferenc az 1956-os forradalom leverése után hagyta el az országot. A cikk szerint ez a típusú cenzúra az 1960-as években, a kommunizmus idején volt jellemző Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik