Közélet

Mélygarázst vesz a kormány a rendkívüli tartalékból

A Pollack Mihály téri létesítmény épp az év elején került egy luxemburgi bejegyzésű társaság birtokába.

Már 70 százalékban elköltötte a kormány a rendkívüli kiadásokra szánt tartalékot, más források igénybevételével pedig közel 500 milliárd forint felhasználásáról döntött. A legutóbbi határozat arról szól, hogy megveszik a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázst – írja a Világgazdaság.

A Pollack Mihály téri mélygarázsra 3,65 milliárd forintot költhetnek. Az ingatlan tulajdonosa február óta a Tállya Hotel Kft., amit januárban vett át egy luxemburgi bejegyzésű társaság. Épp januárban hirdettek eredményt a Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatán is. Az új vezető július 1-i hatállyal Varga Benedek lett, akinek első intézkedése volt kitiltani a múzeum kertjéből az ott parkoló autókat, ami jótékony hatással lehetett a mélygarázs forgalmára.

A garázsvásárlást is a rendkívüli tartalékból bonyolítaná a kormány. Ez a keret elvileg a katasztrófahelyzetek és előre nem látható események fedezetére szolgál, ehhez képest költöttek belőle a kancellária működésére, a külügyre, a kvótaellenes népszavazásra és az Erzsébet-programra is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik