Közélet

Clint Eastwood szerint mind puncik vagyunk, ő Trumpra szavaz

Clint Eastwood fiával, Scott-tal közös interjút adott, dőlt az öregből a bölcsesség.

Eastwood, bár jócskán túl van a nyolcvanon – egészen pontosan nyolcvanhat éves – még sincs eszében lassítani, derül ki az Esquire-nak adott, fiával, a színész Scott Eastwooddal közös interjújából. Scott legközelebb a Snowden című filmben lesz látható a vásznon, mint a Wikileaks-vezér NSA-főnöke, Clint Eastwood pedig a Sully című, Tom Hanksszel közös új mozija utolsó simításain dolgozik, ez a harmincötödik rendezése. Scott is, az öreg Eastwood sok mindenről beszélt, érdemes végig olvasni az interjút, de a legizgalmasabb – és legvitatottabb – rész akkor kezdődött, amikor a riporter a politika, egészen konkrétan Donald Trump felé terelte a beszélgetést. Eastwood szerint akárki akármit gondol, Trump mondandóiban nagyon is van valami-

 Titokban mindenkinek kezd elege lenni a politikai korrektségből, a nyalizásból. Ez a seggnyaló-generáció, amiben most vagyunk.  Tényleg, igazi punci-generáció, amiben most vagyunk. Mindenki tojáshéjakon lépked. Azt látjuk, emberek azzal vádolnak más embereket, hogy rasszisták meg ilyenek. Amikor én felnőttem, ezeket a dolgokat nem neveztük rasszistának. És amikor a Gran Torinót csináltam, az asszisztensem azt mondta, „Nagyon jó ez a forgatókönyv, csak politikailag inkorrekt.” Én meg azt mondtam: „Jó. Hadd olvassam el ma este”. A következő reggel bejöttem, az asztalára dobtam és azt mondtam: „Azonnal elkezdjük megcsinálni.”

Arról, hogy mi is tulajdonképpen az a punci-generáció, nehezen jutott valódi konklúzióra, gyakorlatilag az volt a lényeg, hogy mindazok, akik szerint nem lehet bármit – akár politikailag inkorrekt dolgokat – megtenni vagy kiejteni a szánkon, azok mind puncik. Velük szemben Trump kimondja, amit gondol, még ha Eastwood nem is tud mindig egyetérteni vele, például amikor az alapján mondott ítéletet emberekről, hogy milyen családból származtak. És itt jött az első kulcsmondat:

Mindenki, a sajtó is azt mondja: „Hát, ez rasszista”, és nagy ügyet csinálnak belőle. Csak tedd túl magad rajta, baszd meg.

Igenis, értettük.

Az interjúban elhangzottak továbbá olyan állítások is, hogy nem szavaz Hillary Clintonra, mert az bevallottan Obama nyomán jár majd, így aztán marad Trump – de ezt gyorsan elfelejtettük, ugyanis jött a második kulcsmondat, miszerint:

Ja, én a punci-generáció ellen vagyok. Nem szabad összekeverni a puncival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik