Közélet

Rejtély, hogy ki a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatója

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 08. 03. 08:51

A Délmagyar hiába próbálta megtudni, hogy jelenleg ki a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatója, sem az Emberi Erőforrások Minisztériumától, sem a tankerületi igazgatótól nem kaptak választ az egyszerű kérdésre. Februárban írták ki a középiskola intézményvezetői pályázatát, amelyre hárman adták be jelentkezésüket: az eddigi igazgató, Kis Gábor, az intézmény angoltanára, Gáspár Róbert és a kisteleki tankerületi igazgató, Faragó Klára. A határidőre nem sikerült kihirdetni a pályázat eredményét, kéthetes csúszás után derült ki, hogy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egyikük pályázatát sem találta megfelelőnek.

A pályázat kiírásában az szerepelt, hogy a nyertes augusztus 1-jétől tölti be az igazgatói posztot, kinevezése pedig öt évre szól. Hétfőn tehát valakinek át kellett volna vennie a pozíciót. Információik szerint az iskola vezetése is a minisztérium tájékoztatására vár, addig is az igazgatóhelyettesek látják el az intézményvezetői feladatokat.

A portál cikke szernt nem ez az egyetlen furcsa helyzet a városi kinevezések kapcsán: a Szegedi Sazkképzési Centrum négy iskolájában a kiírásban szereplő öt év helyett csak egy évre szóló megbízást kaptak az igazgatók. Hogy miért, arról a portál hiába érdeklődött a centrumnál, a döntést pedig az érintett igazgatóknak sem indokolták meg az illetékesek.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.