Közélet

Csütörtöktől mikrós fogásokkal enyhítik a főttétel-hiányt az esztergomi kórházban

mikró (mikró)
mikró (mikró)

Ahogyan korábban megírtuk, az esztergomi  Vaszary Kolos Kórházban szendvicseket és gyümölcsöket adnak a betegeknek, mivel a meleg étkeztetést bonyolító cég 100 milliós tartozás miatt felbontotta szerződését az intézménnyel.  A kórház vezetése szerdán közölte: csütörtöktől ismét meleg ételt kapnak a betegek.

Tudatták azt is: a Hungast Zrt., amely 2012 óta látta el az étkeztetést az intézményben, ezt “az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” végezte, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak a társasággal.  A cég a tálalókonyhát augusztus 4-én adja vissza a kórház számára, ezért kényszerült az intézmény a hideg étkeztetés megszervezésére augusztus 1-jétől – emlékeztettek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére, ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek.  Az intézmény várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik