Közélet

Üzemanyagszállító kamion borult árokba az M1-es autópályán – Fotók

Két kamion ütközött hétfőn, az egyik jármű az árokban végezte.

Összeütközött két kamion az M1-es autópálya 42-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon hétfőn. Az Óbarok közelében történt balesethez Tatabányáról és Budapestről hivatásos, Bicskéről önkormányzati tűzoltók érkeztek segítséget nyújtani.

A műszaki mentés irányítását a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, míg a veszélyes anyag által érintett terület behatárolását a szintén Fejér megyéből riasztott katasztrófavédelmi mobil labor végezte. Az egyik sofőr megúszta sérülések nélkül, a másik nyerges vontató azonban az autópálya mellett lévő árokba borult.

A vontatmány leszakadt a vontatóról, a szerelvény vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. A teherautó gázolajat és benzint szállított összesen 33 tonna mennyiségben. A felborult tartályból üzemanyag is folyt az árokba. A benzin és gázolaj átfejtéséről a szállítmányozó cég gondoskodott, ezt követően a tűzoltók egy kamionmentő segítségével és a Budapestről riasztott autódaruval kiemelték a járművet. A baleset teljes eltakarítása összesen tíz órát vett igénybe.

Galéria
Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik