Közélet

Nyomozást rendeltek el Matolcsy alapítványa ügyében

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány korábban visszautasított minden vádat.

A Fővárosi Főügyészség a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány ügyében hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt rendelt el nyomozást, amellyel  az I. kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg.

Korábban Tényi István közokirat-hamisítás miatt tett bejelentést ismeretlen tettes ellen, miután a szocialista Tóth Bertalannak közérdekű adatként kiadott kuratóriumi jegyzőkönyvek és előterjesztések között komoly eltérések voltak.  

Az MSZP frakcióvezető-helyettese maga is feljelentést tett a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (amelynek Matolcsy György a kuratóriumi elnöke) ellen. Az alapítvány akkor Tóth Bertalan feljelentését alaptalannak nevezte, azt állította, hogy a képviselő az adatokat helytelenül értelmezte. Az alapítvány nem hamisított meg közérdekű adatokat, nem változtatott meg adatokat.

Az alapítvány azt kérte, az ügyészség azt vizsgálja ki, hogy Tóth Bertalan feljelentése megvalósítja-e a hamis vád törvényi tényállását. Tudatták azt is, hogy a Pallas Athéné Alapítványok átláthatóan és jogszerűen működnek, az alapítványok kuratóriumai mindig a céloknak megfelelő, gondos és takarékos felhasználás elve alapján döntenek.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik