Közélet

Tizennégy éves öccsét is vitte lopni a somogyi sorozatbetörő

Mindent vittek, amit csak találtak. A lopott holmik árusításakor buktak le.

Szanaszét lopta az észak-somogyi kistelepüléseket egy testvérpár, mindent vittek, amihez hozzáfértek, majd értékesíteni próbálták zsákmányukat – számolt be a Zsaru Magazin. A lapnak Rákhely Zsolt alezredes, a Fonyódi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy N. Sándor (21) öt településen követett el bűncselekményeket, két alkalommal 14 éves öccse is részt vett a lopásokban. Május 23. és június 26. között Szőlősgyörökön egy hétvégi házba, Gyugyon egy lakatlan ingatlanba, Lengyeltótiban pedig egy használaton kívüli étterembe tört be a férfi. Rezet, műszaki cikkeket, csaptelepeket, élelmiszert, ezüstöt, motoros fűkaszát, evőeszközöket, televíziót vitt el, a szőlősgyörki esetben testvére segédletével. Szintén ebben az időszakban, egy szőlőskislaki parkolóban álló, be nem zárt autóból tulajdonított el egy táskát a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt.

N. Sándor Buzsákon, egy családi ház faláról nyomás alatt álló gázcsövet próbált lefeszegetni öccse asszisztálásával, a hajmeresztő kísérletet csak a megrongált rendszerből szivárgó gáz hangjának hallatán hagyták abba. A gázcső maradt, az N. testvérpár a korábban ellopott portékát kezdte értékesíteni. Árukollekciójuk összetétele szemet szúrt reménybeli vásárlóiknak, a rendőrség így kapott értesítést a termékekről.

“Azonosítottuk a gyanúsítottakat, majd a helyi körzeti megbízottak segítségével az idősebb fivért június 30-án a lakóhelyén elfogtuk, és előállítottuk a Fonyódi Rendőrkapitányságra” – zárta a történetet Hajdú Róbert őrnagy, főnyomozó, aki elmondta, hogy a bíróság júliusban elrendelte az idősebb fivér előzetes letartóztatását. A 14 éves fiú szabadlábon védekezik.

(Zsaru Magazin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik