Közélet

Kósa Lajos úgy gondolja, műbalhé volt a Liget-projekt miatt összehívott rendkívüli ülés

A Jobbik szerint nincs csodálkozni valója a kormánynak, ha a Városligetet féltő civilek más eszközökhöz folyamodnak, miután nem hallgatják meg képviselőiket.

Kósa Lajos szerint komolytalan blöff volt, hogy összehívták az Országgyűlés rendkívüli ülését a Liget-projekt miatt. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, „maga a kezdeményező sem jelent meg, ahogyan a kezdeményezést aláírók egy része sem”.

Az ülésről egyébként előre lehetett sejteni, hogy határozatképtelen lesz, mivel Kósa korábban bejelentette, hogy nem fognak elmenni az ülésre. A frakcióvezető viszont azzal érvelt, hogy „ha határozatképes is lett volna az Országgyűlés, akkor sem lehetett volna lefolytatni a vitát, mert ahhoz az előterjesztőnek jelen kellett volna lennie”.

Kósa mindebből azt a következtetést vonja le, hogy a parlament összehívása „műbalhé volt, hogy az ellenzék szerepelhessen a nyári uborkaszezonban”. Ő egyébként úgy véli, hogy itt is ugyanaz figyelhető meg, mint a korábbi nagy budapesti fejlesztések, például a Várkert Bazár vagy a Kossuth tér esetén, „hiszen azok ellen is akciókat szerveztek, majd amikor elkészültek, mindenki elégedett volt”.

A Jobbik szerint a parlament szerdai ülésének határozatképtelensége azt mutatja, hogy a kormánypártok semmibe veszik az ellenzéki kezdeményezéseket. Kepli Lajos képviselő úgy értékelte a történteket, hogy a kormánypártok nemet mondtak arra, hogy egy minden ember érdekét szolgáló megoldás jöjjön létre a városligeti beruházás ügyében. Az ellenzéki politikus megjegyezte: ne csodálkozzon a kormány, ha a Városligetet féltő civilek másféle eszközökhöz folyamodnak, ha nem hallgatják meg képviselőiket az Országgyűlésben.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Szabó Tímea közölte: újra benyújtja módosító javaslatát a Liget-törvény megsemmisítése érdekében, az ügyben nyár végére, ősz elejére újabb rendkívüli ülést szeretne összehívni. „Úgy látszik, a fideszeseknek fontosabb a saját nyaralásuk és egyéb összejövetelek, amelyeken részt akarnak venni, mint a magyar emberek akarata” – mondta. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik