Közélet

Gyurcsány szelfikkel kampányolna a népszavazás ellen

Az október 2-i, úgynevezett betelepítési kvótaügyi népszavazás bojkottjára szólít fel más pártok mellett Demokratikus Koalíció, amely „Szelfizz Európával” címen online kampányt indít az otthonmaradás mellett.

Gyurcsány Ferenc pártelnök a saját Facebook-oldalán arra szólítja fel szimpatizánsait, hogy töltsenek fel magukról képeket, amelyek „valahol Európában” készültek, és jelöljék meg azokat #maradjotthon #maradjeuropaban #stayhome #stayineurope hashtagekkel.

„A távol maradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-ban maradására szavaz” – írja Gyurcsány, utalva arra, hogy szerinte a kormány által kezdeményezett kvótaügyi népszavazás valójában már az EU-ból való kilépésről szól.

Korábban, a nagy-britanniai Brexit-népszavazás idején a DK a pesti bulinegyedben kampányolt a brit turisták körében a bennmaradásért (mint kiderült, sikertelenül): egy triciklin hordoztak körbe egy olyan plakátot, amely angolul arra figyelmeztetett?: kilépés esetén legközelebb már vízum kellhet a budapesti utazáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik