Közélet
Budapest, 2016. február 9.
Két turista állványról fényképezi a Budai Vár épületeit és a Lánchidat a pesti Duna-partról. Az elõtérben a Hop On-Hop Off városnézõ buszjárat egyik autóbusza áll.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Orbán Viktorhoz fordultak a Hop on-Hop off buszok üzemeltetői

24.hu
24.hu

2016. 07. 14. 17:30

Hiába keresik a fővárost, nem kapnak információt arról, hogyan pályáztatják meg a koncessziót.

Nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a budapesti Hop on-Hop off buszokat működtető négy cégből három. Azt kérik a miniszterelnöktől, hogy ne legyen egyetlen cég monopóliuma a buszok működtetése.

Nemrég a főváros zárt tárgyaláson fogadta el, hogy január elsejétől egy vállalkozás kezébe kerüljön a másfél milliárd forintos forgalmú budapesti turistabusz-üzlet. Pályázatot kellett volna kiírni a húszéves koncesszióra, de ez azóta sem történt meg, pedig 15 napon belül a döntés után kötelezően meg kellett volna tenni.

Az egyik cég, a Programcentrum Kft. vezetője, Toldi Annamária csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy semmilyen információ nem érkezett a fővárostól azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen pályázatot és milyen feltételekkel írnak ki. Ők és két másik cég – a Mr. Nilsz Kft. és a City Sightseeing Kft. többször is hiába próbálta felvenni a kapcsolatot az önkormányzattal.

A három cég azért fordult Orbán Viktorhoz, hogy jelezzék: a január elsejei határidő rendkívül közel van, továbbá, ha egyetlen cég kezébe kerül a lehetőség, azzal nemcsak a másik három vállalkozás húzhatja le a rolót, hanem például szállodák is érintettek lehetnek.

A főváros közölte: azért nem konzultálnak a cégekkel, mert még kialakítás alatt van a pályázat. Szerintük a városnéző buszok gyakran zavarják a lakosságot és a közlekedőket is, ami a piaci körülmények rendezetlenségével, a műszaki és technológiai elvárások, az egységes szabályozás hiányával magyarázható. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.