Közélet

Sörben pancsolhatsz a Széchenyiben

Megnyílt Budapest első sörfürdője, a BeerSpa, ahol nyakig komlóban, árpában, malátában, élesztőben és termálvízben pihenheted ki a hét fáradalmait.

 

Jó hír a folyékony kenyér kedvelőinek: végre megnyílt Budapest első Prágai mintára üzemelő sörfürdője, a BeerSpa a Széchenyi fürdőben.

Fotó: Facebook/thermalbeerspa
Fotó: Facebook/thermalbeerspa

A „sörfürdő” kifejezés egy kicsit megtévesztő: a hat darab ezerliteres kádat sajnos nem csapolt sörrel, hanem harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag termálvízzel és a sörfőzés legfontosabb alapanyagaival – árpával, komlóval, malátával és sörélesztővel – töltik fel. A spéci fürdővízhez egy, a prágai sörfőzdékben is használt sörsót és sörhabot is kevernek.

Csehországban több évszázados hagyománya van a sörfürdőzésnek. Nem véletlenül, hiszen a komló nyugtató, az árpa pedig bőrszépítő és regeneráló hatású – akárcsak a sörélesztő, ami ráadásul az izmokra és az idegrendszerre is jó hatással van.

Fotó: Facebook/thermalbeerspa
Fotó: Facebook/thermalbeerspa

A sörfürdő javítja a vérkeringést, tisztítja a pórusokat, enyhíti a stresszt, a feszültséget és a másnaposságot. Hab a kriglin, hogy a fürdőjegy áráért annyi cseh sört csapolhatunk magunknak, amennyi belénk fér, mellé pedig tradicionális magyar aperitifeket (ie. többféle pálinkát) szolgálnak fel.

További információ:

www.thermalbeerspa.com

www.facebook.com/hermaltbeerspa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik