Közélet

Orbán mániái és a „szkinhed-kormány” ellen tüntetnek

Karácsony Gergely a népszavazás napjára szervez demonstrációt a Kossuth térre.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) megunta a félelemkeltést, az uszítást, az erőszakot, ezért a

Fidesz gyűlöletkampányának tetőpontján, október másodikán – amely egyben Mahatma Gandhi születésnapja és az Erőszakmentesség világnapja –

tüntetést szervez a Kossuth térre. Karácsony Gergely, a párt társelnöke szerint az elmúlt években az erőszak fogságába került az ország, mert Orbán Viktor és hívei a szembenállás, a kirekesztés és az erőszak nyelvén beszélnek.

Határainkat lezárták, országunkat újra szögesdróttal vették körbe, és háborús üzeneteket küldözgetnek szövetségeseinknek. Orbán mániákusan csak azzal foglalkozik, hogy kik ellen kell harcolni, kikkel szemben kell védekezni, kiket kell mindenáron legyőzni. A félelmek gerjesztése, az ellenségképek gyártása, az idegenek elleni uszítás központi pillére a kormány politikájának.

Az ellenzéki politikus úgy véli, az erőszak már nem csak szavakban ölt formát:

a szkinhed-kormány nyers erővel intézi el a „kényes ügyeket”. Kigyúrt, kopasz verőembereket küldenek a népszavazást kezdeményezőkre, a Városliget tönkretétele ellen békésen tiltakozókra, s eközben gombamód szaporodnak a különféle kétes gárdák és önbíráskodó milíciák.

A PM meggyőződése, hogy az emberek nem harctéren, hanem békében, nyugalomban akarnak élni. Boldogulni szeretnének, nem vélt ellenségeket legyőzni, falra festett veszélyeket elhárítani.

Ma nem a hazájukat hátrahagyó, a háború elől menekülő emberektől kell félni, hanem attól, hogy a kormány teljesen magára hagyja a rászoruló és már-már reménytelen helyzetben lévő polgártársainkat.  Nem a menekültektől kell félni, hanem a szívtelenségtől, a szociális érzéketlenségtől, a mindent ellepő korrupciótól, az elitek gátlástalan önzésétől és kapzsiságától.

A PM azokat várja október 2-án a Kossuth térre, akik nem nem kérnek az erőszakból, a kirekesztésből, békében, nyugalomban akarnak élni egy szolidáris Európa szívében, ahol tisztelik egymást, megvédik mindenki méltóságát és lehetőségét egy jobb életre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik