Közélet

Gördeszkások és BMX-esek szállhatják meg a Boráros teret

A BMX-eseknek sikerült kilobbizniuk, hogy deszkapark épüljön a Petőfi híd pesti hídfőjénél.

Meglepő hírről számolt be honlapján a Magyar Freestyle BMX Egyesület. Úgy fest, hogy miközben sorra fújják le a budapesti bringás fejlesztéseket, nekik sikerült kilobbizniuk, hogy a Boráros téren új skatepark épüljön a gördeszkások és a BMX-esek számára.

Az egyesület először 2013-ban hívta fel a városvezetés figyelmét arra, hogy a megfelelő létesítmények hiányában milyen kevés lehetőségük van a fővárosi extrém sportolóknak a gyakorlásra, a fejlődésre és a kikapcsolódásra. Márpedig ez meglehetősen sok konfliktust szül, hiszen a deszkások és a kerekesek jobb híjján a frissen felújított parkokban gyakorolják a trükkjeiket – amivel aztán általában alaposan le is amortizálják azokat.

A BMX-esek egy pályázat keretében egy pályát is megterveztek, amelyet a Petőfi híd lehajtója alatt szerettek volna felállítani. Akkor elutasították őket – de ahelyett, hogy feladták volna, inkább az Orange Ramps szakértőinek segítségével készítettek egy újabb pályatervet, amelynek összeállításakor már a rolleresek és a deszkások igényeit is figyelembe vették.

A jelek szerint ezúttal végre sikerült meggyőzniük az illetékeseket arról, hogy – már csak a közterületek megóvása érdekében is – jobb, ha mégis felhúznak egy ilyen pályát. A tervek szerint a Boráros téri skateparkot augusztus 17-én fogják átadni a Nehru-part felújításának keretében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik