Közélet

Melegeket és feministákat támadó spanyol érsek mellé állt a KDNP

Kiakadt a KDNP ifjúsági szervezete azon, hogy gyűlöletbeszéd gyanúja miatt feljelentettek egy spanyol bíborost.

Antonio Canizares, Valencia érseke azt találta mondani, hogy Spanyolországban az elmúlt években rárontottak a családi értékekre a politikai vezetők, olyan erők támogatásával, mint a „meleg birodalom” és bizonyos feminista ideológiák. Élesen kikelt a gender ideológia ellen is (mely azt vallja, hogy a férfiak és nők közötti különbségek alapvetően társadalmi konstrukciók), amit az emberiség történetének legalattomosabb dolgaként emlegetett.

Canizares szavaira reagálva mintegy félszáz csoport tett panaszt, melynek nyomán az ügyészségnek kell eldöntenie, hogy az elmondottak a spanyol büntetőjogba ütköznek-e.

Az ügyben a magyar Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete sietett megkongatni a vészharangot, „A szélsőséges liberalizmus a véleményszabadságot veszélyezteti” hangzatos címet viselő közleményével. Ebben azt írják: „a szélsőbal, a szélsőjobb és a szélső liberális közös nevezője az intolerancia”, és felháborítónak tartják, hogy „egy törpe, életidegen szélső liberális, magát jogvédőnek nevező kisebbség véleményterrorjához a bíróság is asszisztál”, noha egyelőre még bíróságon sincs az ügy.

„Elegünk van abból, hogy állandóan a toleranciáról beszélnek, de a mi véleményünket nem tűrik meg” – írja a párt, amely szerint „körvonalazódik az az európai tendencia, miszerint az úgynevezett politikai korrektség megfojtja a józan észt”. Azt  is írták: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, valamint Soltész Miklós a párt alelnöke ősszel magyarországi látogatásra hívják meg a Canizares bíborost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik