Közélet
europai-parlament(960x640).jpg (Array)

Magyar EP-képviselő is trükközhetett a költségtérítéssel

24.hu
24.hu

2016. 06. 20. 17:23

Az OLAF jelzett a magyar hatóságoknak, és január nyomoznak is. Csak azt nem tudhatjuk még, hogy pontosan ki vagy kik trükköztek.

Az Európai Csalás Elleni Ügynökség (OLAF) jelzése alapján, január nyomozást folytat Központi Nyomozó Főügyészség „egyes európai parlamenti képviselők költségtérítéseivel kapcsolatos visszaélések” miatt – derül ki abból a válaszlevélből, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész küldött a DK-s Varju László képviselő írásbeli kérdésére.

A képviselő arról érdeklődött, hogy melyek azok az ügyek, amelyekben az OLAF ajánlást tett a magyar hatóságoknak, és meg is indult a nyomozás. A válaszból a konkrét ügyek nem beazonosíthatók, mivel személy- vagy cégnevek nem szerepelnek benne. Az EP-képviselők költségtérítéséről is csak annyit lehet tudni, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás pedig még nem történt.

Az EP-képviselők nettó 6 250 eurót, vagyis nagyjából kétmillió forintot keresnek havonta. Ezen felül napidíj is jár nekik a brüsszeli vagy strasbourgi tartózkodás költségeire, ami 305 euró minden olyan napra, amikor aláírják a jelenléti ívet. Ezen kívül kapnak még költségtérítést irodára, az utazási költségeiket is megtérítik, illetve van egy bizonyos keretük vendégek fogadására is.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.