Közélet

Fideszesek estek egymásnak a PeCSa miatt

petőfi csarnok (petőfi csarnok)
petőfi csarnok (petőfi csarnok)

Több mint egymilliárd forint összegű kártérítési pert indított a Petőfi Csarnokot bérlő Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. a Városliget Zrt. és a fővárosi önkormányzat ellen, írja a nol.hu.

Előbbitől 898,2 millió forintot, utóbbitól 192 millió forintot szeretne viszontlátni az üzemeltető cég, mert a bérleti szerződést idő előtt felbontották. Eddig egy tárgyalás volt, ahol még nem született ítélet, a Cortina Kft.-nek pontosítania kell a keresetét, a főváros pedig ellenkérelmet nyújtott be.

A per indítása miatt a PeCSa bontása biztosan csúszni fog, pedig Baán László, a Liget projekt miniszteri biztosa tavaly még abban reménykedett, hogy az év végén nekikezdhetnek.

A Városliget Zrt. a bontásra vállalkozó céggel már megegyezett, de a csarnok bérlőjével úgy tűnik egyre inkább elmérgesedik a viszony.

A Cortina Service Kft. 2011-ben tízéves időszakra nyerte el a Petőfi Csarnok bérleti jogát, ebbe beleírták, hogy szerződésbontáskor a felek elszámolnak egymással. A Cortina 310 millió forintnyi felújítást vállalt a pályázatban, de a cég szerint maximum százmilliót költött az ingatlanra.

A vállalkozás ügyvezetője egyébként az a Nagy Károly, aki

az előző ciklusban a Fidesz jelöltje volt Zsámbékon.

Sőt, a Cortina 2005 óta vendéglátós szolgáltatásokat nyújt a Kubatov Gábor vezette Polgárok Házának.

A bontás csak akkor kezdődhet majd, ha a tárgyalások lezárultak, igaz a Városliget Zrt.-nek nincs hova sietnie, mert a Petőfi Csarnok helyére épülő Új Nemzeti Galéria kivitelezése is csúszik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik