Közélet
Budapest, 2016. május 1.
Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetõje beszédet mond a párt majálisán a budapesti Városligetben 2016. május 1-jén, a munka ünnepén.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Tóbiás tisztességes munkáért, tisztességes bért követelt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 06. 18. 12:00

Szerinte ez fontosabb, mint az, hogy kisvasút- és bicikliútügyi biztos és sok állami vezető legyen.

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a kabinet hallgassa meg az emberek szavát, fordítson több figyelmet és pénzt az oktatásra, az egészségügyre és a szociális szférára. Ezt az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője Nyíregyházán, a Búza téri piaccsarnok előtt mondta,

Tóbiás József arról beszélt, hogy az MSZP csaknem egy éve szorgalmaz fizetésemelést a közszférában, mivel úgy látja, az – elsősorban az egészségügyben tapasztalható – alacsony bérek és az ebből eredő pályaelhagyások miatt szakmák ürülnek ki Magyarországon, ez ellen pedig semmit sem tesz a kormány.

Látszik, hogy 50 milliárd forint adósságuk van újra a kórházaknak, látszik, hogy semmi másról nem szól a hatalom politikája, mint az egészségügyben dolgozók megosztásáról – fogalmazott Tóbiás József. Az orvosoknak ígértek ugyan béremelést, de nincs szó a szakápolókról, az ápolókról, a fizikai dolgozókról, akiknél szintén bérfejlesztés kellene.

A pártelnök hangsúlyozta, tisztességes munkáért tisztességes bér jár, ennek tudatát is vissza kell adni az embereknek. A kormánynak sokkal több figyelmet kellene fordítani az oktatás, az egészségügy és a szociális terület finanszírozására, kevésbé arra, hogy kisvasút- és bicikliútügyi biztos vagy sok állami vezető legyen.

Tóbiás József sürgette, hogy legyen egy olyan nap, amikor egy valódi népszavazás keretében az emberek véleményt mondanak arról, hogy a “kiváltságosok kormánya” maradjon-e ebben az országban vagy új irányt szabjon Magyarország, ahol szociális biztonság van, és a munkájukból meg tudnak élni az emberek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.