Közélet

Tovább hízhat Mészáros Lőrinc birodalma

A kormány a közétkeztetés államosítását tervezi és ennek a végén a felcsúti gázszerelőből lett milliárdos is jól kijöhet.

Lázár János a március 31-i Kormányinfón megismételte egy lakossági fórumon elhangzott kijelentését, miszerint a kormány a közétkeztetés államosítását tervezi.

Mesterházy Attila írásbeli kérdést tett fel a miniszternek, miszerint sajtóértesülések arról szólnak, hogy a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. eladásra kínálja a tulajdonában lévő Bakony Hús Kft. veszprémi külterületi húsüzemét.

Iparági források ugyanakkor arról számolnak be, hogy „más szereplők jobb minőségű húst kínálnak, mint Mészáros Lőrinc cége, ezért sem keresettek túlságosan a Veszprém melletti üzemből kikerülő áruk. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években Mészárosék csak nehezen, illetve sejthetően politikai befolyásuknak köszönhetően tudták piacra dobni a termékeiket. Információk szerint a közétkeztetési piac egyik főszereplőjének számító cég kapta volna a megtisztelő ajánlatot, hogy az állam által diktált piacon maradásért cserébe vigye tovább Mészárosék helyett a veszprémi húsfeldolgozót.”

Éppen ezért megkérdezte: hogy igazak azok az információk, amelyek szerint a Bakony Hús Kft.-t megvásárolócéget bízza meg az állam a közétkeztetési feladatokkal?

Lázár válaszolt, a közétkeztetéssel kapcsolatos esetleges feladatokról a Kormány még nem döntött.

Vagyis Mészárosnak még minden esélye megvan, hogy állami megrendeléseket kapjon ezen a téren is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik