Közélet

Félmilliárdos támogatást kapott az NGM-től a meg sem épült tápszergyár

Feljelentést tesz az LMP antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos annak a Bicskére tervezett tápszergyárnak az ügyében, amelyre elmondása szerint közel félmilliárd forintos támogatást adott a nemzetgazdaságit tárca, a létesítmény azonban mégsem készült el.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: bár a Nemzetgazdaságit Minisztérium májusban késznek nyilvánította a projektet, amelyre ki is fizette a 493 millió forintos támogatást, a területen semmi nem épült meg.

Beszámolt arról is, hogy nem világos: a gyárat a Q Pharma Kft.-nek kellett volna felépítenie vagy annak az Ökoenergia Hasznosító Beruházó Kft.-nek, amely kapcsolatba hozható egy másik, jelentős támogatásban részesülő, ám meg nem valósult bátonyterenyei beruházással is.

Hadházy Ákos kérdésre cáfolta, hogy közeledés lenne a PM és az LMP között. AZ LMP nem hajlandó elvtelen kompromisszumokra, önállóan fog indulni a választásokon.

A politikus a tájékoztatón kifogásolta, hogy az ügyészség a feljelentése után elutasította a nyomozást azon 30 millió forint értékű, nyúltenyésztésről szóló tananyagfejlesztéssel kapcsolatban, amelynek készítői szó szerint fordítottak le egy 1993-as angol nyelvű tananyagot. Vajon ezért tud Polt Péter legfőbb ügyész luxusnyaralót venni? – vetette fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik