Közélet

Kósa beszólt Navracsicsnak, szerinte a foci Eb-t igazították a T. Ház munkájához

kósa lajos (kósa lajos)
kósa lajos (kósa lajos)
A Fidesz frakcióvezetője a brüsszeli stílustól dobja el az agyát.

A Fidesz frakcióvezetője azt állította, minden évben június 15-én ér véget a tavaszi ülésszak. Kósa Lajos az ATV reggeli műsorában azt mondta, neki nincs ideje elutazni a foci Eb-re, de a frakcióból, baráti köréből sokan mennek. Azt cáfolta, hogy a parlamenti munka azért áll le, mert a képviselők Eb-meccsre mennek. Amióta házszabály van, az a direktíva, hogy a tavaszi ülésszak február 1-én kezdődik, és június 15-én ér véget – tette hozzá.

Inkább a foci Eb-t igazították ehhez.

Azt elismerte ugyanakkor, hogy eddig soha nem sikerült időben befejezni a parlamenti munkát, ezt most a nemzetközi focitorna ösztönözhette.

Navracsics úrnak is üzent

Kósa Lajos arra is reagált, hogy a magyar uniós biztos nemrég azt mondta, Brüsszel nem zsarolja Magyarországot, kötelező betelepítésről sincs szó.

Akkor Navracsics úr nem tanulmányozta a saját kollégáinak a nyilatkozatát.

A frakcióvezető hozzátette, már zajlik annak a bizottsági döntésnek az előkészítése, amely a kényszerbetelepítést állandó mechanizmussá tenné, a már betelepített 130 ezer embernél kialakult arányok alapján bármennyi ember betelepítését lehetővé tenné.

Kósa Lajos szerint Navracsics Tibor a bizottság tagjaként a mundér becsületét védi, és pont azt a bikkfanyelvet használja, amit Brüsszelben szokás, amitől ő eldobja az agyát. 

Orbán: első a munka

A kormányfő a minap tagadta, hogy azért megy nyári szünetre szokatlanul korán a törvénygyár, mert fideszes képviselők a franciaországi Európa-bajnokságra utaznak Franciaországba. Orbán Viktor ott lesz június 14-én Bordeaux-ban, amikor a magyar meccs lesz, de az UEFA meghívására más meccsekre is elutazik.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor most nincsenek olyan fontos törvényjavaslatok a kormány asztalán, amelyek miatt rendkívüli nyári ülésszakot kellene elrendelni.

A Demokrata közben készített egy felmérést, amelynek egyik érdekes eleme, hogy az emberek 5-5 százalékának a Fidesz szó hallatán rögtön Orbán Viktor, illetve a sport jut eszébe. A pártról kialakult összképen azonban az rontott jelentősen, hogy az első legerőteljesebb asszociáció (10 százalékkal), a korrupció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik