Közélet
Slovenian mounted policemen escort refugees as they walk towards a refugee camp near the Slovenian-Croatian border in Rigonce, Slovenia on October 20, 2015. After Hungary closed its borders with Croatia, refugees are now traveling to Austria and Germany via Slovenia. Ales Beno / Anadolu Agency

BÁH-főigazgató: keserves hosszú folyamat lesz az európai menekültügyi rendszer megreformálása

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 06. 08. 13:54

Keserves, hosszú folyamat lesz az európai menekültügyi rendszer megreformálása, mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója a migrációról rendezett nemzetközi konferencián.

A kétnapos, “Megoldási lehetőségek a migrációs válságkezelésben. Működik-e a Közös Európai Menekültügyi Rendszer?” címmel megrendezett fórum megnyitóján Végh Zsuzsanna arra hívta fel a figyelmet, hogy Európában ma már mindenki egyetért azzal, hogy súlyos migrációs válsághelyzet alakult ki.

Mint mondta, a közös európai menekültügyi rendszer alapjait képező jogi normák nem tudnak lehetőséget biztosítani a védekezésre, a vonatkozó irányelvek a jogokról, garanciális elvekről szólnak, kevesebb szó esik bennük a kötelezettségekről, és nem szólnak a szankciókról, márpedig a jelenlegi helyzet enélkül nem fog megoldódni.

A főigazgató szerint a válsághelyzet megszűnésével belátható időn belül nem lehet számolni, a jelenlegi áradatot megállítani nem lehet, csak mérsékelni. Hozzátette: a megoldás kompromisszumok nélkül nem fog megvalósulni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.