Közélet
Pintér Sándor nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása

Pintér szerint Andy Vajna nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot

24.hu
24.hu

2016. 05. 31. 15:42

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy egy ember sincs, akit a magyar hatóságok ne figyelhetnének meg törvényesen.
Korábban a témában:

Voltak fenyegetések, amelyekben a magyar zászló feltüntetésével, vagy ennél konkrétabban is megjelölték Magyarországot, mint lehetséges célpontot – mondta Pintér Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott szokásos évi meghallgatásán. A belügyminiszter közölte: ennek fényében több mint kétmilliárd forintos többletforrást biztosítottak a Terrorelhárítási Központ fejlesztésére, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat létszámnövelésére.

A bizottsági tagok kérdésére válaszolva Pintér elárulta, hogy a foci Eb-re készülve az ORFK és a titkosszolgálatok folyamatos kapcsolatban vannak a francia társszervekkel, de egyelőre nincs információ az eseményen tervezett konkrét támadásról.

Pintér visszautasította azt a felvetést, hogy a Belügyminisztérium terrorellenes intézkedési csomagja azért akadt volna el, mert a kormányon belül vitát váltott ki az újonnan létrejövő elemző központ felügyelete. Azt mondta: a javaslat már a parlament hatáskörében van.

A belügyminiszter beszámolt Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágításának eredményéről is. Ebből az derült ki, hogy a filmipari kormánybiztos – „a jelenlegi információk szerint” – nem jelent kockázatot Magyarországra nézve.

A miniszter arról is beszélt, hogy tavaly a 2010-es szint 60 százalékára csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, és a Nemzeti Védelmi Szolgálat is „sikereket ért el a korrupció visszaszorításában”.

A közelmúltban a sajtóban megjelent, civilek ellen irányuló megfigyelésekről a belügyminiszter azt mondta, a magyar törvényi szabályozás szerint egyetlen ember sincs, akit törvényes körülmények között ne lehetne megfigyelni, lehallgatni, felderíteni tevékenységét. Szerinte ugyanakkor egyetlen panasz sem érkezett arról, hogy a rendőri vagy titkosszolgálati szervek törvényt sértettek volna. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.