Közélet

Az Elios nélkül sem kopik fel Orbán vejének álla

Tavaly vásárolt cége, a HCS Experts több mint 450 millió forint osztalékot fizet ki neki a cég tavalyi és tavalyelőtti eredménye után Tiborcz Istvánnak – számolt be a Direkt36 oknyomozó portál. Orbán Ráhel férje 2015 április végén adta el a LED-lámpás beruházásokról elhíresült Elios Zrt.-ben lévő tulajdonrészét, amely elsősorban uniós támogatású állami-önkormányzati beruházásokból élt. Tiborcz akkor szállt ki belőle, amikor már több hatóság is vizsgálni kezdte az ellentmondásos módon elnyert beruházásaikat.

Akkor a ma már Magyar Idők néven futó Napi Gazdaság azt írta, hogy Tiborcz “eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet”. Egy hónappal az eladások előtt vette meg a HCS Experts Kft.-t. A cég előző tulajdonosa tavaly azt mondta a Direkt36-nak, hogy a cég főleg hírközlési területen működött, és tanácsadással foglalkozott.

A HCS Experts hétfőn publikált, 2015-ös mérlege szerint a 2014-es árbevételt 400 millió forinttal növelték, tavaly már közel egymilliárd forint árbevételük volt. Az adózás utáni nyereség 389,8 millió forint lett, amelyet Tiborcz teljes egészében kivett osztalékként. Sőt: az oknyomozó portál szerint egy éve az előző évi nyereség terhére megszavazott 70 millió forint osztalékot még nem fizették ki, így most Tiborcz 460 millió forintot vehet fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik