Közélet

Rubovszky: “Önök csak akkor hajlandók békén hagyni az embert, ha üvölt, vagy megsérti magukat?”

rubovszky györgy (Array)
rubovszky györgy (Array)
Ezt mondta a Hír TV-nek. Meg azt is, hogy soha nem ér rá nyilatkozni nekik.

A KDNP politikusát a csatorna riportere az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülése után próbálta faggatni arról, honnan értesült róla, hogy a miniszterelnök nem engedi újraválasztani Áder Jánost. Rubovszky nem árulta, jelezte, nem ér rá, nem csak most, soha.

– Hadd állítsuk meg. Mikor érne rá?
– Önök csak akkor hajlandók békén hagyni az embert, ha üvölt, vagy megsérti magukat? Hagyjanak békében.
– De képviselő úr! Beszéljük meg, hogy mikor jó. Én nekem máskor is jó lenne.
– Önöknek soha nem érek rá!
– De miért elnök úr? Azt szeretnénk megtudni, hogy honnan származtak az információi, amiket mondott? Ez se árulja el nekünk? Honnan voltak ezek az információk?

A kormányfő és az államfő kapcsolata azután került ismét terítékre, hogy Rubovszky György a minap parlament igazságügyi bizottságának ülése előtt azt mondta képviselőtársának:

nem létezik, hogy újraválasszák; a Viktor nem engedi meg.

A beszélgetést a Hír TV rögzítette, majd a KDNP politikusát szembesítette mondataival, aki akkor nem is cáfolt semmit, csak aljasnak nevezte az eljárást. Később a Népszabadságnak Varsóból már azt állította:

Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt.

A lapnak Rubovszky tagadta, hogy Áder Jánosról beszélt, mire a Hír TV lejátszotta a felvétel azon részét is, amelyen a köztársasági elnök neve és titulusa is elhangzik. A Népszabadság szerint ugyanakkor Orbán Viktor valóban neheztel a köztársasági elnökre, nem tetszett neki, hogy Áder nem írta alá a jegybanktörvény módosítását.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik