Közélet

Azt mondták, a 24.hu kitiltott riportere bemehet a parlamentbe. Ami ezután történt, arra senki nem számított!

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2016. 05. 23. 12:07

Hétfő reggel, mint minden hétfő reggel, Kaufmann Balázs, a 24.hu videóriportere írt egy emailt az országgyűlés sajtóirodájának. Szeretett volna előzetesen regisztrálni, hogy bemehessen tudósítani a parlament mai üléséről. Más újságírónál nem nagy dolog ez, jómagam is többször megtettem már.

Nem így Balázsnak.

Balázst ugyanis kitiltották a parlamentből. Többedmagával olyan helyen forgatott ugyanis, ahol az ellenzéki sajtó számára tilos forgatni. Abban bízott, hogy ezeken a helyenek kérdéseket tehet fel politikusoknak, hogy a válaszokat videóra rögzítse. Eddig minden esetben elutasították Balázs regisztrációját.

Most viszont nem. Beengedték. 

Nem tudott nemet mondani a lehetőségre, kezében rózsákkal, szívében madárcsicsergéssel indult el a Kossuth tér felé. Örült, hogy végre elvégezheti a munkáját, tudósíthatja a közt a politikusok döntéseiről. Nem tartott sokáig az öröme. Mutatjuk, meddig jutott:

Fotó: Kaufmann Balázs (természetesen)

Itt adta le Balázs a személyazonosító igazolványát, bízva a korábbi ígéretben, hogy bemehet. Majd megszólalt a riadó, felvillant a vörös lámpa. Balázs mégsem mehetett be a parlamentbe.

A sajtóiroda hibázott ugyanis, véletlenül olyan ember intézte a regisztrációját, aki nem tudta, hogy Balázs ki van tiltva a parlamentből, így véletlenül beengedte. Szerencsére hamar orvosolták a hibát, Balázs pedig mehet a Képviselői Irodaház elé vágóképeket koldulni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.