Közélet

Már akár ma betilthatják az Ubert

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 05. 17. 05:43

Az Országgyűlés ma kezd vitát arról a javaslatról, amely a kormány szándékai szerint akár be is tilthatja az Uber tevékenységét Magyarországon.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az ülés második hetében megszokott kérdések és azonnali kérdések követnek.

Ezután tartanak általános vitát a kormány azon indítványáról, amely blokkolhatóvá tenné a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjait.

A parlament honlapjára felkerült javaslat szerint:

A közlekedési hatóság elrendeli az ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét annak az elektronikus  hírközlő hálózat útján közzétett adatnak (ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban: elektronikus adat), amelynek a szolgáltatás működtetője által hozzáférhetővé tétele olyan üzletszerűen végzett személyszállítási szolgáltatást közvetítő vagy szervező szolgáltatás
a) igénybevételét biztosítja vagy
b) igénybevételéhez szükséges lépések bemutatásával közvetlenül népszerűsíti, elősegíti azt, amely nem felel meg a Kormány rendeletében meghatározott diszpécserszolgálati vagy önálló diszpécserszolgálati tevékenységre vonatkozóan megállapított követelményeknek.

A törvénytervezet szerint az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét a közlekedési hatóság 365 napra rendeli el.

A képviselők emellett tárgyalnak a kabinet azon törvénymódosító javaslatairól is, amelyek kiszélesítenék a határon lefolytatható menekültügyi eljárások körét.

A parlament aktuális ülése szerdán ér véget.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.