Közélet

Rogán szerint az ellenzék Brüsszel nótáját fújja

Rogán Antal szerint nincs ma fontosabb kérdés, mint a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás, bár Orbán Viktor önmagában is vétózhatna az Unióban. Az ellenzékiek pedig Brüsszel mondatait fújják, írja a Hvg.hu.

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter is megszólalt, miután a Kúria jóváhagyta a népszavazást a kvótarendszerről. Rogán szerint csak a magyarok dönthetnek a kényszerkvótákkal kapcsolatban, mert nekik kell dönteniük arról, hogy az unokáik, gyerekeik kikkel élnek. Pedig a kérdés magában is arról szól, hogy a kérdésről nem a magyarok, hanem az Országgyűlés dönt.

Rogán szerint a szocialisták, liberálisok és Jávor Benedek ma is bevándorláspárti, ők megadnák a kényszerbetelepítés jogát Brüsszelnek, és Brüsszel álláspontját szajkózzák. Szerinte ez a szuverenitásunk kérdése, amelynek egy részéről Schengen miatt már lemondtunk, de nem mondunk le az EU-n kívülről származó bevándorlók miatt.

Rogán azt állítja, Brüsszel már büntetni tervezi azokat az államokat, akik ki akarnak maradni a kényszerbetelepítésből. A népszavazás a kellő hátteret, felhatalmazást adná meg a kormánynak, “a politkai egységet csak az emberek tudják megteremteni”.

Rogán szerint már szeptemberben, október elején eljöhet a referendum, addig a kormány tájékoztatni akarja az embereket, hogy minél többen tudjanak dönteni. Rogán szerint a magyarok kétharmada, 70 százaléka egyetért a kormánnyal a kérdésben.

Rogán az MNB botrányairól is beszélt, Matolcsyt szerinte a sikerei miatt is támadják, de a jegybankelnök jól tette, amit tett, nyereségessé tette a MNB-t, alacsony infláció mellett van magyar GDP-növekedés, az mnb és kormány együtt forintosította a devizahiteleket. Rogán szerint az alapítványok vagyona nem lett kisebb, sőt. Az ingatlanvásárlások jó döntésnek bizonyultak, az egyéb tevékenységekkel egyetért. A médiatámogatás támadását sem érti Rogán: “egy kifejezetten kritikus, ellenzéki portált” támogatott az mnb, az ellenzéknek sikerült a tönk szélére juttatnia,

gratulálok ehhez,

mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik