Közélet

A konzervatív professzorok a kormány lehiggadását várják

A Professzorok Batthyány Köre a „Klik-esedés” veszélyére figyelmeztet a bürokráciacsökkentő intézkedések kapcsán.

Nem tetszik a bürokráciacsökkentő intézkedések jelenlegi iránya a Professzorok Batthyány Körének – a konzervatív értékeket képviselő egyetemi tanárok szervezete meggondoltabb átszervezéseket vár a kormánytól.

Azt írják: az átszervezés előtt álló intézményekkel kapcsolatban vegyesek az emberek tapasztalatai. Az érintett szervezetek a háttérben nyomást gyakorolnak önállóságuk, önkormányzatiságuk megszüntetése ellen, az előtérben pedig az államosítás, központosítás és „Klik-esedés” ellen érvelnek.

„Mi féltőn intjük óvatosságra a kormányt” – áll a szervezet közleményében. Azt írják: nehéz elképzelni, hogy a „központosító kaptafák” valamelyikére minden szervezet ráhúzható.

Láttunk már olyat, hogy egy bürokráciacsökkentési kísérlet az utólag szükségessé váló korrekciók miatt a bürokrácia növekedéséhez vezetett, különösen, ha a szakmai vélemény ellenében hajtották végre

– figyelmeztet a szervezet, amely azt is megjegyzi: „a kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik