Közélet

Ne titkolja a kormány a terrorellenes terveit!

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 04. 13. 15:07

A TASZ nyílt levelet küldött.

A Társaság a Szabadságjogokért Kontrát Károly államtitkárnak és a pártok frakcióvezetőinek írt a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagjának nyilvánosságáért. A civil jogvédők örömmel értesültek arról, hogy közelednek az álláspontok, de fontosnak tartanák, hogy

a jogszabálytervezet tartalmát ne csak politikusi nyilatkozatokból lehessen rekonstruálni, hanem a tervezet aktuális állapotát is el lehessen olvasni. Ennek biztosítása a kormánynak egyébként törvényi kötelezettsége, a jogszabálytervezeteket a véleményezésre megfelelő határidő tűzésével közzé kell tenni annak érdekében, hogy az azzal kapcsolatos szakmai álláspontot meg lehessen fogalmazni, még mielőtt a törvényalkotás parlamenti szakasza megkezdődik.

A TASZ emlékeztet rá, az utolsó rendelkezésre álló tervezet még két héttel ezelőtti, ezt is csak egy kiszivárogtatás után tudta véleményezni. Ugyanakkor a legfrissebb nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a Belügyminisztérium azt már átdolgozta.

Ezért kérik, mielőbb tegyék közzé a kormany.hu-n a tervezetet jelenlegi állapotában, hogy azt még a társadalmi vitára vonatkozó törvényi szabályoknak megfelelően meg lehessen vitatni, ne csak azoknak a parlamenti pártoknak legyen módja állást foglalni róla, akik majd a jogalkotás parlamenti szakaszában is vitatkoznak a javaslatról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.