Közélet

Az izraeli nagykövet szerint Bayer Zsolt antiszemita nézeteket népszerűsített

Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)
Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban megjelent Tűrhetetlen című cikksorozata miatt írt tiltakozó levelet Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete Petán Péter főszerkesztőnek. A levelet megkapta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője, Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke és Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa is. A teljes levelet a szombat.org közölte.

Eszerint Ilan Mort mélységesen megdöbbentette a cikksorozat, megítélése szerint

ezek a publikációk gondosan kimunkált történelem-tisztogató megjegyzéseket tartalmaznak, a lap olvasóinak egy „alternatív történelmet” mutatva be, amely a Holokauszt, a SOÁ igaz történetének eltorzításához vezet.

Mint írja, Bayer Zsolt cikkei nyíltan antiszemita nézeteket népszerűsítenek, valamint a zsidó nép és Izrael Állam ellen bujtogatnak. Ilan Mor szerint a modern antiszemitizmushoz sorolható, hogy

Bayer kísérletet tesz arra, hogy megvádolja a zsidó népet, hogy az valamennyi nem zsidóra ráerőlteti a Soában elvesztett áldozatai és/vagy akkoriban sérelmet szenvedettek emlékezetét.

A nagykövet közlése szerint április 4-étől, a levél keltezésének napjától Izrael Állam Nagykövetsége nem fizet elő a Magyar Hírlapra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik