Közélet

Kedves Autósok! Tanuljatok meg parkolni, lécci!

Naponta akár többször is elakad a 74-es trolibusz a tilosban és/vagy szabálytalanul parkoló autók miatt.

A VII. kerületi Dohány utca Síp és Nagydiófa utca közötti szakasza Budapest egyik legkeskenyebb olyan útvonala, ahol közösségi közlekedés jár. Itt a trolik is általában lassan haladnak, a parkoló autók ugyanis annyira közel vannak. 

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Gyakori látvány itt a szélesebb vagy beljebb parkoló autóktól résnyire, centiről centire átevickélő troli – le a kalappal a vezetőik előtt.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

De hiába a mondás, miszerint nincs szűk hely, csak kevés lendület, a trolibuszok gyakran nem férnek el a rosszul parkoló kocsiktól. Ilyenkor a 74-es csak terelve tud közlekedni, de egyetlen béna vagy nemtörődöm autós az egész környék közlekedését hazavághatja pillanatok alatt. 

Fotó: olvasónk, Barna
Fotó: olvasónk, Barna

Sajnos a tapasztalat az, hogy a szabálytalanul parkoló autósoknak csak egy része az, akinek kellett volna még néhány óra a rutinvizsga előtt, másik részük egyszerűen leszarja. A végeredmény azonban mindkét esetben ugyanaz: jön a BKK lopóautója, azt’ viszi a vasat. 

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Úgyhogy tessék szépen figyelni, annál is inkább, mert visszaszerezni a kocsit macera és drága is.

Jóindulatunk jeléül még egy jó tanács: figyelni kell a másik oldalra is, ha ugyanis a kocsi akár csak két centire is túlnyúlik a járdára felfestett fehér vonalon, már ugrik is a kerékbilincs.

Fotó: olvasónk, Barna
Fotó: olvasónk, Barna

Az a kerékbilincs, amelynek eltörlésével Pista bácsi 2006-ban még kampányolt. Na, az is megérne egy misét. 

Fotó: olvasónk, Barna
Fotó: olvasónk, Barna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik