Közélet
Budapest, 2016. február 23.
Nyakó István MSZP-s politikus, volt országgyûlési képviselõ Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda épületében 2016. február 23-án. A párt újra megpróbálja benyújtani a Nemzeti Választási Irodánál a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését, miután a Kúria ma dönt arról, átengedi-e az elõtte fekvõ, a hasonló ügyben benyújtott népszavazási kérdést. Mellette egy csoport tagjai, amely szintén beadvány benyújtására készül.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Népszavazás: Egy kis matek bizonyíthatja a “verőemberek” bűnösségét

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 03. 24. 15:27

Nyakó István tudni szeretné, hányan nyújtottak be februárban népszavazási kérelmet a boltzárról.

Az MSZP politikusa emlékeztetett rá, aki érvényes népszavazási kérdést akar benyújtani, annak előtte szereznie kell egy határozatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). Ezért a NAIH elnökéhez fordult adatkéréssel. Azt szeretné megtudni Péterfalvi Attilától, hogy február 1. és 22. között hányan nyújtottak be ilyen kérelmet, mert gyanítja, csak hárman. Ő, a szintén szocialista Lukács Zoltán és Erdősi Lászlóné.

Ha ez így van, abból az következik, hogy a Nyakó István által “verőembereknek” titulált férfiak a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) csak azért jelentek meg, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezését megakadályozzák, a “Fidesz Erdősi Lászlóné által beadott” kezdeményezését segítsék, noha semmi keresnivalójuk nem volt ott. Az adatkéréssel Nyakó a nyomozó hatóság munkáját segítené, mert kiderülhet, hogy “az urak és a hölgy” bűncselekményre készültek.

Emellett arra is kíváncsi, hogy a NAIH hány nap alatt adta ki a kérelmezőknek a határozatokat. Ő február 12-én nyújtotta be kérelmét, és nem sokkal február 23-a előtt kapta kézhez a határozatot. Ha igazak a sajtóhírek, akkor Erdősi Lászlóné február 21-én, vasárnap kereste meg a hivatalt és egy nap alatt megkapta a szükséges határozatokat.

A politikus, miután a Btk.-ból idézte a bűnpártolás tényállását, azt mondta, hogy a Nemzeti Választási Iroda vezetője és a Nemzeti Választási Bizottság elnöke tudják, hogy a Kúria szerint bűncselekmény történt a hivatalukban, mégsem tettek feljelentést. A politikus úgy vélte, hogy ezt most már a saját érdekükben minél hamarabb meg fogják tenni.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.