Közélet

Szabó: Rétvári ordasat hazudott a Klikről

Szabó Tíme (Szabó Tímea)
Szabó Tíme (Szabó Tímea)
„Tanárok, szülők, diákok, ne dőljetek be a kormány legújabb hazugságának!” Ezt írta a PM társelnöke.

Szabó Tímea szerint saját magát leplezte le Rétvári “nem kell félni, nem lövetünk a tömegbe” Bence. Az ellenzéki képviselő Facebook-oldalán emlékeztet arra, hogy az államtitkár által az írásbeli kérdésére adott válasza alapján „ordas hazugság” a Klik megszüntetése. A PM társelnöke szerint a keddi bejelentés nem más, mint egy ócska habonyi névváltoztatás, hiszen marad a teljes központosítás, “az állami intézményfenntartás a záloga annak, hogy minden diák… hozzáférjen a minőségi oktatási szolgáltatásokhoz”.

Tehát a KLIK új neve: állami intézményfenntartás! 

Szabó Tímea arra lenne inkább kíváncsi, hogy a kormány mikor teszi vissza az oktatásból kilopott 200 milliárd forintot,

hogyan és mikor csökkentik a pedagógusok és a diákok terheit, mikor kap az az 50 ezer, oktatásban dolgozó nem pedagógus béremelést, akinek 7 éve nem emelték egy forinttal sem a fizetését, mikor lesznek normális tankönyvek, mikor szüntetik meg a kötelező egész napos iskolai benntartózkodást, mikor csökkentik a tanárok heti óraszámát, vagy mikor lesz vége a tanárokat besúgó ellenőrzési rendszernek.

Szerinte “Rétvári, ugyanúgy, mint Orbán, csak röhög a pedagógusokon”. A PM társelnöke közben számolja a napokat, amikor ő röhöghet rajtuk és úgy véli, ez hamarabb lesz, mint gondolnák. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik