Közélet

Juhász Péter szerint Magyarországon elnyomják a művészeket

Az Együtt alelnöke szerint ma Magyarországon fenyegetik a művészeket, akik nem fejezhetik ki a véleményüket, és ez tűrhetetlen.

Juhász Péter szerdai sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a hét elején egy 24 hónapos időszakra kiterjedő áfavizsgálat indult a Krétakör ellen. Éppen aznap – jegyezte meg -, amikor a bíróság garázdaság miatt bűnösnek mondta ki és egy év próbára bocsátotta Gulyás Mártont, a Krétakör korábbi ügyvezetőjét, mert leszerelte a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit.

Az Együtt alelnöke azt mondta, Gulyás Márton arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a “kopasz behajtóembereket, verőlegényeket, skinheadeket, Kubatov-gárdistáit” nem kérik számon, miután akadályozták a szocialista Nyakó Istvánt népszavazási kérdésének leadásában.

Juhász Péter pártja szolidaritásáról biztosította Gulyás Mártont, hozzátéve, amit tett, azt Orbán Viktortól és a korábbi Fidesz-frakciótól is tanulhatta, mert ők 2007 februárjában “valóban felháborító módon” elbontották a Parlamentet övező kordont. A fideszes politikusok nem álltak bíróság elé, míg Gulyás Mártont “hihetetlen sebességgel” elítélték egy hasonló tettéért – jelentette ki.

Sajtótájékoztatója végén Juhász Péter a Nemzeti Választási Iroda falára két, “A művészeket üldözik, a kopaszokat futni hagyják.” illetve “Az aktivistát leültetik, a verőlegénynek szabad?” feliratú lapot ragasztott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik