Közélet

A fideszes képviselő szerint nem tüntet a tanár, ha érez felelősséget a gyerekekért

24.hu
24.hu

2016. 03. 23. 11:40

Pósán László fideszes képviselő szerint a gyerekekért felelősséget érző pedagógusok tanítani akarnak. Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke szerdán Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: a gyerekek, a pedagógusok, illetve az oktatás ügyét egyedül a párbeszéd szolgálja. Azok a szervezetek, amelyek az oktatásért és a gyerekekért felelősséget éreznek, részt vesznek a köznevelési kerekasztal munkájában – fűzte hozzá.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy már számos kérdésben megállapodott a tárca az oktatásban részt vevő szervezetekkel. Természetesen több kérdés még nyitott, további tárgyalások folynak a megegyezés érdekében – tette hozzá, jelezve: ezt egyre inkább felismerik a pedagógusok és az intézményvezetők is, ezt mutatja az a nyílt levél, amelyet kilenc oktatási intézmény vezetője fogalmazott meg.

Időt kért a hivatalos tárgyalások lefolytatására és türelemre szólított fel kilenc iskolaigazgató az oktatás átalakításáról szólva abban a felhívásban, amelynek az “Én tényleg tanítanék…” címet adták. A kilenc intézményvezető által aláírt, az MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményben az állt: a közoktatás helyzetével kapcsolatos tiltakozások hatására személyi változások történtek, megkezdődött a párbeszéd az oktatásirányítás és a pedagógusok között.

Pósán László azt mondta, a levélben egyértelműen amellett foglalnak állást, hogy a bonyolult, sokféle szempontot mérlegelő kérdések megoldása nem történhet meg egyik napról a másikra. Azt kérik, hogy az oktatás szereplői ezt az időt, ezt a bizalmat és türelmet adják meg a tárgyalófeleknek – fűzte hozzá. A levél kitér arra is, hogy egyesek politikai indíttatásból állnak az oktatási kérdésekhez – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Álláspontja szerint a kezdetektől látszott, hogy az oktatás területén jogosan felmerülő problémákat egyesek nem megoldani akarják, hanem politikai síkra akarják terelni azokat. Az is világos, hogy az ilyen politikai indíttatású szereplők “a pedagógusok és a gyerekek hátán felkapaszkodva”, egyéni politikai karriert építgetnek – mondta Pósán László, hangsúlyozva: a Fidesz nem tartja helyesnek, ha gyerekeket politikai célra használnak fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.